Details
Start:

November 30 - 09:00 pm

End:

December 1 - 12:30 am

Event Category:

Livemusic

Website:
Event Website
Venue

Rockuzinë

Arberia, Vicianum p/n

Pristina, Kosovo, 10000

Bojken Lako
E Shtunë | 30 Nëntor 2019 | 21:30

Bojken Lako – Vocal and guitar
Erdion Hoxha – Keys
Samuel Nikolli – Drums

Bojken Lako është një këngëtar, kompozitor dhe multi-instrumentist shqiptar i rrymës rock alternative industrial. Ai është gjithashtu autor, regjisor i programeve të ndryshme televizive dhe radiofonike. Karriera e tij muzikore starton në vitin 1993 me publikimin e albumit të parë “King Of Beers” me grupin “The Fish Hook”. U bë i njohur për publikun e gjerë shqiptar në vitin 1999 me këngën “Asgjë e largët”, pjesë e albumit “Monitor”.

Që nga viti 1993 ka formuar grupe të ndryshme (The Fish Hook,The Hook, Bojken Lako and the Fish, Bojken Lako Band, Breza) me të cilat ka performuar në festivale ndërkombëtare dhe ka realizuar disa albume.
Bojken Lako është një nga themeluesit kryesorë të “Top Albania Radio” dhe programeve muzikore në Top Channel. Ai është autor dhe regjizor i programeve/festivaleve televizive dhe jo vetëm, si përshembull : Top Fest, Top Select, Promo Zone, Bulza, Tirana Art Fest.

Në Dhjetor 1999, Bojken Lako merr pjesë në Festivali i 38-të në RTSH me këngën “Asgje E Larget”.
Në vitin 1999, Bojken Lako publikon albumin “Monitor”.
Në Dhjetor 2001, Bojken Lako merr pjesë në Festivali i 40-të në RTSH me këngën “Qielli Dhe Toka”.
Më datë 8 Shtator 2007, Bojken Lako publikon videoklipin “Naten Dite”.
Më datë 9 Shtator 2007, Bojken Lako publikon videoklipin “Merre Lehte (Take It Easy)”, në bashkëpunim me Ajkuna.
Në Maj 2009, Bora Zemani & Bojken Lako marrin pjesë në Top Fest 6 me këngën “Nuk Ka Humbur Parajsa”.
Në Dhjetor 2009, Bojken Lako merr pjesë në Festivali i 48-të në RTSH me këngën “Love Love Love”, në bashkëpunim me Banda Adriatica.
Në Maj 2010, Bojken Lako merr pjesë në Netët e Klipit Shqiptar 9 me këngën “Love Love Love”, në bashkëpunim me Banda Adriatica.
Në vitin 2009, Bojken Lako publikon albumin “Rruge”.
Më datë 14 Korrik 2011, Bojken Lako publikon videoklipin “Tirana”, në bashkëpunim me Albi Xhepa & Brezat.
Në Dhjetor 2011, Bojken Lako merr pjesë në Festivali i 50-të në RTSH me këngën “Te Zakonshmen”.
Në Nëntor 2012, Bojken Lako merr pjesë në Kënga Magjike 2012 me këngën “Bio”.
Në Dhjetor 2012, Bojken Lako merr pjesë në Festivali i 51-të në RTSH me këngën “Lote Jete Dashuri”.
Në Nëntor 2013, Bojken Lako Band merr pjesë në Kënga Magjike 2013 me këngën “Harmoni Ne Sky”.
Më datë 6 Gusht 2014, Bojken Lako publikon videoklipin “Bulza”.
Në Dhjetor 2014, Bojken Lako Band merr pjesë në Festivali i 53-të Në RTSH me këngën “Të Ndjej”.
Më datë 11 Nëntor 2016, Bojken Lako publikon videoklipin “Sekret”.
Në Dhjetor 2017, Bojken Lako merr pjesë në Festivali i 56-të në RTSH me këngën “Sytë E Shpirtit”.
Në Dhjetor 2018, Bojken Lako merr pjesë në Festivali I 57-Të Në Rtsh me këngën “Jeto Jeten”. Bojken Lako prezanton me një këngë pop R&B kompozuar prej tij dhe me vargje nga poeti nga Rahoveci Xhevdet Bajraj, profesor i poezisë në Meksikë.
Më datë 23 Mars 2019, ParadoX publikojnë videoklipin “Home”, në bashkëpunim me Bojken Lakon.
Më datë 30 Mars 2019, Bojken Lako publikon videoklipin “Dance On The Weekend”.
Në Maj 2019, Bojken Lako merr pjesë në Netët E Klipit Shqiptar 19 me këngën “Dance On The Weekend”.